Står du også og skal til at planlægge en flytning, er du sikkert allerede godt klar over, at der er rigtig meget der skal tænkes på. For langt de fleste er der visse væsentlige økonomiske tanker man skal gøre sig på forhånd, og det kan hurtigt gå hen at blive en halvdyr fornøjelse at flytte i en lejebolig.

Indskudslån

Udover at du sikkert skal finansiere transporten af dine møbler og dit inventar samt sikre, at du har råd til selve huslejen, skal du naturligvis også tænke på indskuddet. Heldigvis er der masser af hjælp at hente i dag og nedenfor kigger vi nærmere på, hvilke fordele du kan drage glæde af hvis du vælger at optage et indskudslån.

Hvad er et indskud egentligt?

Før at du går ud og ansøger om et indskudslån til din nye drømmebolig, er det en god idé at sætte sig ind i, hvordan et indskud i praksis fungerer. Uanset om du skal leje gennem en boligforening eller privat udlejer, vil du nemlig næsten altid opleve, at du vil blive opkrævet et indskud eller et depositum af en vis størrelse.

Kort fortalt kan man sige, at et indskud fungerer som en slags sikkerhed for udlejeren. I tilfælde af at du ødelægger inventar i boligen under din lejeperiode, kan udlejeren bruge indskuddet til at dække eventuelle omkostninger. Det er altså derfor altid i din interesse at sørge for at vedligeholde boligen som var din egen – i hvert fald hvis du ønsker at få dit indskud igen!

Hvor meget er et indskud på?

Du kan være heldig at finde boliger, hvor udlejeren ikke opkræver et indskud. Disse er dog som regel boliger eller studieværelser i områder eller landsbyer, hvor der ikke er stor efterspørgsel. Skal du have fingre i en lejebolig i en større by, kan du næsten altid være sikker på, at du vil blive opkrævet et indskud og/eller et depositum.

Der er dog klare regler for, hvor højt indskuddet må være på. Den danske lejelov kræver nemlig, at udbyderen ikke må opkræve mere end hvad der svarer til i alt tre måneders forudbetalt husleje og tre måneders depositum.

Det betyder kort fortalt, at hvis du finder en lejebolig der koster 9.000 kr. om måneden, kan udlejeren kræve op til 54.000 kr. i det totale indskud. Hvis du derfor skal have fingre i en lejebolig i København eller Århus, kan du altså ende med at blive opkrævet et væsentligt beløb inden at du kan flytte ind. Heldigvis er der dog hjælp at hente!

Lån til beboerindskud i almen bolig

Skal du flytte i en almen bolig gennem en boligforening, er der hjælp at hente hos kommunen. Her kan du nemlig søge om et såkaldt beboerindskud, der dækker de totale omkostninger relateret til flytningen.

Som hovedregel vil du ikke blive opkrævet renter på et lån hos kommunen, medmindre at der går mere end fem år – derfor kan du næsten altid også gå ud fra, at et indskudslån gennem kommunen vil være den billigste løsning.

Før at du kan blive bevilliget et indskudslån, er der dog visse krav der skal overholdes. For det første skal boligen være opført efter år 1964 og skal bestå af eget, selvstændigt køkken. Hvis du derfor skal flytte på kollegieværelse eller lignende uden køkken, er det som hovedregel ikke muligt at søge om et kommunalt indskudslån.

Derudover stilles der også krav til din og din husstands indtægt. Skal du flytte i en almindelig lejlighed, må din husstand årligt indtægt ikke være højere end maks. 231.164 kr. årligt. Hvis du/I dog har børn, bliver dette beløb automatisk forhøjet med 42.300 kr. årligt for hvert barn – dog kun til og med det fjerde barn.

Lån til indskud til privat lejebolig

Hvis du har fundet den perfekte lejebolig hos en privat udlejer, er det son hovedregel desværre ikke muligt at optage et almindeligt lån gennem kommunen. I så fald må du enten klare finansieringen af indflytningen på egen hånd eller optage et lån hos din bank eller en online udbyder. Du kan dog også vælge at søge om en såkaldt enkeltydelse hos din kommune, men disse ansøgninger tager som regel længere tid at behandle.

Så længe at du dog har en sund og fornuftig økonomi, er der dog hjælp at hente i dag. Mange vælger at optage et privatlån gennem deres bank til at finansiere selve indskuddet. Bankerne er dog ikke altid villige til at bevillige deciderede indskudslån til lejeboliger, og i så fald kan det måske bedre betale sig at optage et lån på nettet.

Til forskel fra et kommunalt indskudslån, kommer du naturligvis til at betale renter på lånet når du optager det online. Men når det så er sagt, kan der være mange fordele ved at vælge en online lånevirksomhed. For det første kan du næsten altid være sikker på, at din udbyder aldrig vil blande sig i, hvordan du vælger at bruge pengene.

Derudover bliver pengene næsten altid udbetalt forholdsvis hurtigt, hvilket giver dig mulighed for at flytte ind i drømmeboligen med kort varsel!

Find de bedste lån til indskud på nettet

Når du har fundet drømmeboligen, skal det som regel gå forholdsvis hurtigt med at få betalt indskuddet, således at du kan være sikker på, at boligen bliver din. Derfor er det også vigtigt at du tager dig tid til at vælge en udbyder, der er kendt for at have en kort behandlingstid. Der er heldigvis stor konkurrence mellem udbyderne på markedet i dag, så det burde ikke være nogen svær opgave.

Langt de fleste lånevirksomheder på nettet i dag begynder nemlig selve udbetalingsprocessen så snart at din ansøgning er godkendt, hvilket betyder at du som regel kan forvente at have pengene stående på din bankkonto inden 24 timer!

Udover at sikre dig at du ikke skal gå at vente i ugevis på at lånet tikker ind på din konto, er det naturligvis ligeledes vigtigt at sørge for, at du finder den billigste låneløsning i længden. Sørg derfor altid at sammenligne en række udbydere på forhånd inden at du beslutter dig og lån aldrig mere end du reelt har brug for.

Mere Matchbanker
↑ reklame ↑

Hodnocení kategorie 4.5
Indskudslån: 4.2/5 baseret på 521 stemmer
50000
Lånebeløb 2.500 kr - 50.000 kr
Rente fra 9,95 %
Løbetid 6 - 60 mdr.
15000
Lånebeløb 500 kr - 15.000 kr
Rente fra 0 %
Løbetid 30 dage - 12 mdr.
75000
Lånebeløb 7.000 kr - 75.000 kr
Rente fra 18,4 %
Løbetid 1 – 6 år
50000
Lånebeløb 5.000 kr - 50.000 kr
Rente fra 39,45 %
Løbetid 0