Gør dit forarbejde inden du låner

Der kan være mange grunde til at optage et lån. Måske skal du holde en stor fest, bygge hus, på ferie eller muligvis ønsker du bare at give dig selv noget luft i økonomien i en periode.

Hvordan finder jeg det bedste lån?

Når du går på jagt efter det bedste lån, er der en række ting, som du bør tage med i overvejelserne, inden du trykker godkend.

Fordele ved mikrolån

Når du er løbet ind i en uforudset udgift og står og mangler penge her og nu, kan det være både tidskrævende og vanskeligt at skulle igennem banken for at låne eller forhøje kassekreditten.

Mikrolån - et alternativ til banken

Mikrolån, minilån og kviklån. Der er mange navne for de små hurtige lån, som i de senere år har oplevet stor fremgang i Danmark. Der lånes ud for millioner af kroner, og der dukker konstant nye låneudbydere op, som tilbyder forskellige former for lån eller kreditter.

Hvad er kryptovalutaer?

Kryptovaluta er en fælles betegnelse for de digitale valutaer, der eksisterer parallelt med de forskellige officielle valutaer som dollars, pund og kroner.

Alt om kryptovaluta

De fleste af os har efterhånden hørt om kryptovaluta, men hvis du ikke aner hvad det egentlig går ud på, er du ikke den eneste. Det skal vi kigge nærmere på nedenfor.

Kreditvurdering

Hvis du har planer om at optage et lån gennem din bank eller en udbyder på nettet, er der først og fremmest en del ting som du skal tage højde for.

Står jeg i RKI?

Ønsker du at optage et lån på nettet eller i banken i dag, er der visse krav som du først og fremmest skal overholde og det er vigtigt at være bekendt med disse før at du går i gang med at indsende en ansøgning.

Stående lån

Med så mange forskellige låntyper i dag, kan det ikke underligt være svært at holde styr på dem alle. I dag findes der flere udbydere og banker der tilbyder de såkaldte stående lån men hvad dækker dette begreb egentlig over og hvad er fordelene sammenlignet med andre låntyper?

Alt om SU og slutlån

Går du på en uddannelse i Danmark i dag, kan du næsten være sikker på, at du er berettiget SU – statens uddannelsesstøtte. Reglerne for SU og SU lån og de forskellige satser har dog ændret sig en del gennem de sidste par år, og vi vil nedenfor derfor kigge nærmere på hvordan du skal forholde dig.

Serielån

Når du skal købe en bolig, er der ofte rigtig mange ting, som du skal holde styr på. Hvordan dit køb skal finansieres, er og bør være en væsentlig del af denne proces. Langt de fleste danskere i dag optager et boliglån i banken, men var du klar over, at et boliglån ikke længere bare er et boliglån?

Hvornår kan jeg gå på efterløn?

Går du også og overvejer at gå på efterløn eller tilmelde dig ordningen, er der en del som du først og fremmest skal have styr på. Da reglerne for efterløn ændrer sig jævnligt, er det nemlig ikke bare sådan ligetil at finde ud af, hvordan ordningen egentlig fungerer – og det er derfor dig ansvar at holde dig informeret.

Indskudslån

Står du også og skal til at planlægge en flytning, er du sikkert allerede godt klar over, at der er rigtig meget der skal tænkes på. For langt de fleste er der visse væsentlige økonomiske tanker man skal gøre sig på forhånd, og det kan hurtigt gå hen at blive en halvdyr fornøjelse at flytte i en lejebolig.

Hvad koster det at låne?

Ønsker du at låne penge på nettet eller gennem dit pengeinstitut, er der rigtig mange ting som du selv skal holde styr på og undersøge på forhånd. Selvom at det kan være fristende at sige ja tak til det første og det bedste lånetilbud du umiddelbart støder på, kan du faktisk gøre dig selv en kæmpe tjeneste og spare gode penge ved at undersøge dine muligheder først.

Hvor meget kan jeg låne?

En stor del af os danskere kan før eller siden få brug for at låne penge. Det kan være at vi står og skal finansiere et boligkøb eller måske har vi bare fået en uventet regning ind ad døren. Uanset hvad din situation er, er der heldigvis masser af muligheder for at låne penge – både på nettet og i banken – men der er selvfølgelig et par ting som du først og fremmest skal få styr på.

Hurtiglån

Ønsker du at optage et lån i banken eller på nettet, er der ingen tvivl om, at du vil foretrække at pengene går ind på din konto efter relativt kort tid – der er nemlig ingen der har lyst til at vente i flere uger på, at pengene er til rådighed.

Kviklån

Der findes rigtig mange forskellige lånetyper på nettet i Danmark, og kviklån er uden tvivlen af de mest populære blandt danskerne. Det skyldes blandt andet, at du med et kviklån får fuld fleksibilitet; du kan låne præcis det beløb du står og mangler, og når pengene først går ind på din konto, kan du bruge dem som du vil.