Sådan undgår du gæld

Det kan til tider være nødvendigt at optage et lån, når du rammes af uforudsete udgifter eller står over for at skulle foretage en større investering. Det er trods alt de færreste mennesker, der råder over en pengetank så stor, at lån helt kan undgås.

Alternativer til banklån

Uforudsete udgifter eller uheldige omstændigheder kan godt ondt på privatøkonomien. Og der kan være utallige gode grunde til at skulle låne penge, når tanken er ved at være tom eller der venter en stor udgiftspost lige om hjørnet.

Lån til boligen

Nogle af livets største og vigtigste investeringer kommer, når der skal købes bolig. Her kigger vi på, hvad du skal overveje, når du skal købe hus, ejerbolig eller andelslejlighed.

Lån til unge familier

Som ung familie har I måske netop investeret i ny bolig med plads til børnene - eller også er der gang i et byggeprojekt i hjemmet. Måske har I endda lige fået barn nummer to eller har behov for at komme afsted på en tiltrængt familieferie.

Lån til studerende

Livet som studerende kan være sjovt - men det kan også være hårdt at få pengene til at slå til i dagligdagen. SU’en rækker ikke længe, hvis huslejen æder det meste af budgettet, og der skal også være plads til at betale tandlægeregninger og uforudsete udgifter.

Fordele og ulemper ved lån

Når du får brug for et lån, har du mulighed for at låne pengene gennem banken eller optage et lån på det private lånemarked, hvor der findes et stort udbud af kviklån, forbrugslån og kreditter. Her kigger vi på fordele og ulemper ved de to typer af lån.

Gør dit forarbejde inden du låner

Der kan være mange grunde til at optage et lån. Måske skal du holde en stor fest, bygge hus, på ferie eller muligvis ønsker du bare at give dig selv noget luft i økonomien i en periode.

Hvordan finder jeg det bedste lån?

Når du går på jagt efter det bedste lån, er der en række ting, som du bør tage med i overvejelserne, inden du trykker godkend.

Fordele ved mikrolån

Når du er løbet ind i en uforudset udgift og står og mangler penge her og nu, kan det være både tidskrævende og vanskeligt at skulle igennem banken for at låne eller forhøje kassekreditten.

Mikrolån - et alternativ til banken

Mikrolån, minilån og kviklån. Der er mange navne for de små hurtige lån, som i de senere år har oplevet stor fremgang i Danmark. Der lånes ud for millioner af kroner, og der dukker konstant nye låneudbydere op, som tilbyder forskellige former for lån eller kreditter.

Hvad er kryptovalutaer?

Kryptovaluta er en fælles betegnelse for de digitale valutaer, der eksisterer parallelt med de forskellige officielle valutaer som dollars, pund og kroner.

Alt om kryptovaluta

De fleste af os har efterhånden hørt om kryptovaluta, men hvis du ikke aner hvad det egentlig går ud på, er du ikke den eneste. Det skal vi kigge nærmere på nedenfor.

Kreditvurdering

Hvis du har planer om at optage et lån gennem din bank eller en udbyder på nettet, er der først og fremmest en del ting som du skal tage højde for.

Står jeg i RKI?

Ønsker du at optage et lån på nettet eller i banken i dag, er der visse krav som du først og fremmest skal overholde og det er vigtigt at være bekendt med disse før at du går i gang med at indsende en ansøgning.

Stående lån

Med så mange forskellige låntyper i dag, kan det ikke underligt være svært at holde styr på dem alle. I dag findes der flere udbydere og banker der tilbyder de såkaldte stående lån men hvad dækker dette begreb egentlig over og hvad er fordelene sammenlignet med andre låntyper?

Alt om SU og slutlån

Går du på en uddannelse i Danmark i dag, kan du næsten være sikker på, at du er berettiget SU – statens uddannelsesstøtte. Reglerne for SU og SU lån og de forskellige satser har dog ændret sig en del gennem de sidste par år, og vi vil nedenfor derfor kigge nærmere på hvordan du skal forholde dig.

Serielån

Når du skal købe en bolig, er der ofte rigtig mange ting, som du skal holde styr på. Hvordan dit køb skal finansieres, er og bør være en væsentlig del af denne proces. Langt de fleste danskere i dag optager et boliglån i banken, men var du klar over, at et boliglån ikke længere bare er et boliglån?

Hvornår kan jeg gå på efterløn?

Går du også og overvejer at gå på efterløn eller tilmelde dig ordningen, er der en del som du først og fremmest skal have styr på. Da reglerne for efterløn ændrer sig jævnligt, er det nemlig ikke bare sådan ligetil at finde ud af, hvordan ordningen egentlig fungerer – og det er derfor dig ansvar at holde dig informeret.

Indskudslån

Står du også og skal til at planlægge en flytning, er du sikkert allerede godt klar over, at der er rigtig meget der skal tænkes på. For langt de fleste er der visse væsentlige økonomiske tanker man skal gøre sig på forhånd, og det kan hurtigt gå hen at blive en halvdyr fornøjelse at flytte i en lejebolig.

Hvad koster det at låne?

Ønsker du at låne penge på nettet eller gennem dit pengeinstitut, er der rigtig mange ting som du selv skal holde styr på og undersøge på forhånd. Selvom at det kan være fristende at sige ja tak til det første og det bedste lånetilbud du umiddelbart støder på, kan du faktisk gøre dig selv en kæmpe tjeneste og spare gode penge ved at undersøge dine muligheder først.