De fleste af os har efterhånden hørt om kryptovaluta, men hvis du ikke aner hvad det egentlig går ud på, er du ikke den eneste. Det skal vi kigge nærmere på nedenfor.

Alt om kryptovaluta

Hvad er kryptovaluta?

Kryptovaluta er – kort fortalt – defineret som en digital eller såkaldt virtuel valuta som anvender en krypteringsfunktion som sikkerhed. Dette gør den ifølge grundlæggeren svær at forfalske. Kryptovalutaen er organisk og kan altså ikke udstedes af nogen central myndighed som sådan. Derfor kan kryptovalutaen på mange måder betragtes som direkte immun overfor eventuelle angreb og manipuleringer.

I dag findes der mange forskellige typer kryptovalutaer – faktisk over 1500. Når det så er sagt er der ikke nogen tvivl om at Bitcoin og Ethereum er blandt de langt største. Til trods for at der stadig findes en del forvirring omkring kryptovaluta, er den samlede værdi på langt over 820 millarder dollar – og beløbet bliver ved med at stige!

Derfor bør du investere i kryptovaluta

Navnet kryptovaluta er faktisk en smule misvisende. Selvom at navnet indikerer at der er tale om egentlige penge, får du ingen fysiske mønter eller sedler når du investerer i kryptovaluta. I stedet foretager du et køb af en værdienhed.

Før at du begynder at købe kryptovaluta, er det først og fremmest vigtigt at sætte dig ind i hvordan markedet fungere. Her anbefales det som hovedregel at du registrerer dig en såkaldt kryptovalutabørs og sætter dig ind i de forskellige begreber og termer.

Hvor køber jeg kryptovaluta?

I dag er der flere steder på nettet der sælger kryptovaluta. Du kan for eksempel købe Bitcoins fra andre sælger via online markedspladser eller online børser.

Som med al anden valuta, kan du komme ud for at de forskellige kurser kan variere drastisk fra sælger til sælger. Derfor er det vigtigt at du holder grundigt øje med markedet før at du vælger at handle. På denne måde giver du dig selv de absolut bedste forudsætninger for at handle dine Bitcoins eller anden kryptovaluta til den bedste pris.

Fordele og ulemper ved kryptovaluta

Langt de fleste danskere er stadig ikke rigtig i stand til at forklare, hvad kryptovaluta egentlig går ud på. Det er også derfor at der eksisterer så mange misforståelser når det gælder Bitcoins m.m.

Når det så er sagt, er der mange fordele ved at investere i kryptovaluta hvis man blot sørger sig for at sætte sig ind i markedet. For det første slipper du fuldstændig for tredjeparter når du handler med kryptovaluta. Det betyder at du ikke skal bekymre dig om dyre gebyrer når du udfører transaktioner og generelt får du rigtig meget for dine penge hvis du handler i dag.

Når det så er sagt, er det vigtigt at huske på at kryptovalutaen stadigvæk er en forholdsvis ny betalingsmetode på markedet. Det betyder at den kan gå en noget usikker fremtid i møde og du kan opleve nedture når det gælder aktieværdier og kurser. I Danmark eksisterer der endnu ikke nogen egentlig lovgivning relateret til kryptovaluta, hvilket gør at du ikke får den samme sikkerhed, når du handler med valutaen.

Find de bedste kurser på Coinario

Hvis du aldrig har handlet med kryptovaluta før, kan det være lidt af et forvirrende marked. Før at du begynder at handle, er det dog vigtigt at du sætter dig ind i de forskellige kurser og hvordan de enkelte valutaer fungerer.

Ved hjælp af coinario.com får du et komplet overblik over de daglige kurser på tværs af forskellige kryptovalutaer. Dette gør det nemt for dig at sammenligne og holde øje med markedet. Udover en daglig opdateret liste over alle relevante kurser, finder du også omfattende guides, der kan hjælpe dig med at sætte dig ind i, hvordan du bedst handler med de forskellige valutaer.

Mere Matchbanker
↑ reklame ↑

Hodnocení kategorie 4.5
Alt om kryptovaluta: 4.2/5 baseret på 521 stemmer