Det kan til tider være nødvendigt at optage et lån, når du rammes af uforudsete udgifter eller står over for at skulle foretage en større investering. Det er trods alt de færreste mennesker, der råder over en pengetank så stor, at lån helt kan undgås.

Sådan undgår du gæld

Gæld er ikke altid af det onde, men de fleste gerne vil alligevel gerne slippe for at skylde penge væk. Og med lidt sund fornuft kan det også lade sig gøre at holde privatøkonomien oven vande og undgå de unødvendige forbrugslån.

Her er 3 gode råd til at holde gælden fra døren:

1. Læg et budget

Hvis økonomien skal hænge sammen, kræver det, at du har et overblik over udgifter og indtægter. Derfor er det vigtigt at lægge et budget, så du ved, hvor meget du har til dig selv. Bruger du et par timer på at skabe overblikket, kan det være tid, som er givet rigtigt godt ud. Og har du først lagt et budget, bliver det samtidig nemmere at opdatere et par gange om året, så du altid er kender dit råderum.

2. Spar op

For nogle kan det være svært at lægge penge til side ud fra et budget, som måske i forvejen er lidt stramt. Men selv små beløb hver måned kan gøre en forskel, når bilen bryder sammen eller du løber ind i andre uforudset udgifter, som ellers ville kræve, at du skulle ud at låne. Hvor meget du skal spare op afhænger naturligvis af din økonomi, men har du muligheden, så sørg for at lægge et beløb til side hver måned.

3. Læs det med småt

Som nævnt kan det være nødvendigt at tage et lån, og når det sker, skal du sørge for at læse lånevilkårene grundigt, så du ikke bliver ramt af ubehagelige overraskelser i form af gebyrer og ender i en renteskrue, som i værste fald slår bunden ud af din privatøkonomi. Sammenlign derfor lånene grundigt og kig især på ÅOP - (Årlige Omkostninger i Procent), som er den primære faktor, når lånene skal vejes op mod hinanden.

Mere Matchbanker
↑ reklame ↑

Hodnocení kategorie 4.5
Sådan undgår du gæld: 4.2/5 baseret på 11 stemmer