Der kan være mange grunde til at optage et lån. Måske skal du holde en stor fest, bygge hus, på ferie eller muligvis ønsker du bare at give dig selv noget luft i økonomien i en periode.

Gør dit forarbejde inden du låner

Uanset hvilken situation du står i, er det altid en god idé at gøre sig klart, hvilken lånetype, der passer bedst til dig og din økonomi - og undersøge markedet grundigt, inden du beslutter dig.

Grundlæggende er det en fordel aldrig at låne mere, end du reelt har behov for, da der naturligvis er omkostninger forbundet i forhold til lån - både i form af forskellige etableringsgebyrer og renter.

Skal du eksempelvis købe ny bil og derfor skal på udkig efter et lån, skal du også overveje, hvilken type lån, der bedst betaler sig for dig. Hvis du har en sund og stærk privatøkonomi, er det ikke altid, at et billån i banken er den bedste forretning, idet du her også skal kigge på de etableringsomkostninger, der er forbundet med sådan et lån - selv om renten måske er lavere.

Alternativet til et banklån er et forbrugslån, og de helt store fordel her, er at godkendelsesproceduren går hurtigere og at du derfor kan have pengene ganske hurtigt. Så hvis tiden er en afgørende faktor, kan det også være en del af overvejelserne. Samtidig vil en god privatøkonomi mange steder også kunne resultere i en lavere rente. Så frem med lommeregneren og analyser alternativerne.

Har du derimod en lidt presset økonomi og ved, at du får svært ved at betale tilbage til tiden, skal du kraftigt overveje om forbrugslån et den rigtige løsning, idet det i sidste ende kan blive en meget dyr affære i form af renter og gebyrer.

Uanset hvad og hvilken type af lån, du beslutter dig for, så handler det om at gøre et solidt benarbejde, så du ikke snyder dig selv. Et af de brugbare værktøjer i den forbindelse er at bruge sammenligningssider, hvor du hurtigt og effektivt kan danne dig et overblik over, hvilket lån, der passer til dig.

Mere Matchbanker
↑ reklame ↑

Hodnocení kategorie 4.5
Gør dit forarbejde inden du låner: 4.2/5 baseret på 22 stemmer
100000
Lånebeløb 5.000 kr - 100.000 kr
Rente fra 19,95 %
Løbetid 0
75000
Lånebeløb 3.000 kr - 75.000 kr
Rente fra 14,85 %
Løbetid 12 – 72 måneder
1500000
Lånebeløb 15.000 kr - 1.500.000 kr
Rente fra 2,95 %
Løbetid 6 - 24 måneder