Mikrolån, minilån og kviklån. Der er mange navne for de små hurtige lån, som i de senere år har oplevet stor fremgang i Danmark. Der lånes ud for millioner af kroner, og der dukker konstant nye låneudbydere op, som tilbyder forskellige former for lån eller kreditter.

Mikrolån - et alternativ til banken

Fælles for mikrolånene er, at låntagerne ikke behøver stille sikkerhed som f.eks. pant i bilen eller huset, og ideen om at kunne gå i en stor bue uden om banken, er tiltrækkende for mange. Som du kan se her på siden, er der et væld af muligheder. I 2019 er der flere netbaserede låneinstitutter på markedet end nogensinde før, og der går ikke længe mellem, at der kommer nye navne til. Men man skal dog huske på, at mange af de nye spillere på markedet ofte har en ejer i baggrunden, som i forvejen tilbyder lån via et andet brand.

Mikrolån kan umiddelbart synes meget dyre, men man bør naturligvis også huske på, at tilbagebetalingstiden ofte er meget kort, og de samlede udgifter ved et mikrolån kan derfor ofte sidestilles med den pris, det eksempelvis koster at have et overtræk eller en kassekredit.

Får du uforudsete udgifter og skal bruge et kapitalindskud lige nu og her, kan et mikrolån være at foretrække, hvis ikke du ønsker at bruge tid og kræfter på at gå i dialog med din bank. En god tommelfingerregel er altid at undersøge en række forskellige muligheder, inden du ansøger om et lån det ene eller andet sted - og inden du finder ud af, om det skal være et kviklån eller et mere traditionelt forbrugslån.

Vælger du gå efter en af de mange låneudbydere, der findes på nettet, skal du bruge din sunde fornuft og sætte dig ind i, hvad vilkårene er og tjekke hvad de samlede udgifter er, hvor lang tid du har til at betale lånet ud - og ikke mindst gøre op med dig selv, om du er i stand til at betale tilbage inden for en rimelig tid.

Vilkårene på de forskellige lånetyper varierer, og det kan være svært som forbruger at danne sig et overblik. Men her er der også hjælp at hente i form af de efterhånden mange sammenligningssider, som konstant opdateres med de seneste tilbud. Der findes også sider, som udover at sammenligne lånene, har specialiseret sig i at gøre arbejdet for dig. Her skal du blot bruge nogle minutter på at indtaste de relevante informationer, hvorefter du får tilsendt nogle forskellige skræddersyede tilbud, som gerne skulle passe til dine ønsker og behov.

Langt de fleste brugere af mikrolån har gjort sig overvejelser om tilbagebetaling, inden de optager et lån eller kredit online, men der findes også dem, der ikke kan styre det. Derfor har myndighederne også i de senere år skærpet kravene til låneudbyderne om at gøre lånevilkårene så gennemsigtige som muligt og klart oplyse om alle de omkostninger, der er ved et lån.

Kviklånsbranchen har ikke altid haft det bedste omdømme, men udbyderne på markedet ved også, hvor vigtigt det er med positive omtaler, og ikke mindst hvor meget, det kan betyde med negative anmeldelser. Derfor ser man også i 2019 en tendens til, at lånemarkedet bliver mere og mere gennemsigtigt - til glæde for forbrugerne, som ret hurtigt kan danne sig et overblik over vilkår, renter og samlede udgifter.

Mere Matchbanker
↑ reklame ↑

Hodnocení kategorie 4.5
Mikrolån - et alternativ til banken: 4.2/5 baseret på 22 stemmer
100000
Lånebeløb 5.000 kr - 100.000 kr
Rente fra 19,95 %
Løbetid 0
75000
Lånebeløb 3.000 kr - 75.000 kr
Rente fra 14,85 %
Løbetid 12 – 72 måneder
1500000
Lånebeløb 15.000 kr - 1.500.000 kr
Rente fra 2,95 %
Løbetid 6 - 24 måneder
50000
Lånebeløb 3.000 kr - 50.000 kr
Rente fra 14,85 %
Løbetid 12 - 72 måneders
75000
Lånebeløb 3.000 kr - 75.000 kr
Rente fra 14,85 %
Løbetid 12 – 72 måneder
50000
Lånebeløb 5.000 kr - 50.000 kr
Rente fra 33,54 %
Løbetid 0