En stor del af os danskere kan før eller siden få brug for at låne penge. Det kan være at vi står og skal finansiere et boligkøb eller måske har vi bare fået en uventet regning ind ad døren. Uanset hvad din situation er, er der heldigvis masser af muligheder for at låne penge – både på nettet og i banken – men der er selvfølgelig et par ting som du først og fremmest skal få styr på.

Hvor meget kan jeg låne?

Hvor meget du kan låne, afhænger nemlig af din kreditvurdering og finansielle situation. Det skal vi kigge nærmere på nedenfor.

Masser af gode lånetilbud online

Vi skal ikke langt tilbage i tiden før at det var næsten umuligt at finde et godt lånetilbud på nettet. De fleste af os var derfor mere eller mindre tvunget til at optage et dyrt lån i banken. Sådan er det dog ikke mere. I dag eksisterer der et væld af forskellige låneudbydere på nettet som både tilbyder hurtige privatlån og kassekreditter.

Den klare fordel ved at låne på nettet fremfor at gå i banken er, at der stilles langt færre krav til dig. Når du låner online, er det som regel muligt at få bevilliget pengene uden at skulle stille nogen form for sikkerhed. Det betyder ikke kun at du ikke længere skal bøvle med at indsende dokumentation og papirarbejde, men også at du får pengene hurtigere ind på kontoen. Det er derfor heller ikke så underligt, at disse hurtige onlinelån bliver mere og mere populære blandt danskere.

Derfor er din kreditvurdering vigtig

Før at du kan blive bevilliget et lån på nettet eller i banken, er det dog vigtigt, at du kan bevise at du har styr på din økonomi. Derfor vil du også opleve at alle udbydere først og fremmest vil foretage en kreditvurdering af dig og din situation for at sikre, at du rent faktisk er i stand til at betale pengene tilbage.

Når du vælger at låne penge, er det derfor vigtigt at være realistisk og ærlig. Prøv aldrig at optage et større lånebeløb end hvad du reelt har råd til at betale tilbage. Din låneudbyder vil under alle omstændigheder indhente oplysninger omkring din økonomi, og hvis de ikke føler, at du har råd til at optage lånet, kan du risikere at din ansøgning bliver afvist – eller at du bliver tilbudt et noget mindre lån.

Hvor meget kan jeg låne til privatforbrug?

Før i tiden var det næsten altid nødvendigt at skulle oplyse, hvad lånet skulle bruges til. Langt de fleste udbydere på nettet lader dig dog låne til netop det, du står og mangler – uden at stille spørgsmålstegn. Det betyder i princippet at du både kan låne til en rejse eller til uventede udgifter uden at der er nogen der blander sig i, hvordan pengene bliver brugt.

Hvor meget du reelt kan låne, afhænger dog af et par forskellige punkter. Først og fremmest spiller din egen økonomi en væsentlig rolle. Jo bedre økonomisk stillet du er, jo større sandsynlighed er der for at du kan optage et højere lån. Før at du indsender din låneansøgning, kan det derfor godt betale sig at få ryddet lidt op i økonomien og få betalt eventuelle ubetalte regninger ud, således at du optimerer dine chancer for at din ansøgning bliver godkendt første gang.

Udover at din privatøkonomi naturligvis spiller en rolle, vil du også opleve, at de forskellige lånetyper kan variere en hel del. De mest populære lån på nettet går ind under begreberne ’kviklån’ eller ’hurtige lån’, og her er det som regel muligt at låne et sted mellem et par tusinde kroner til en halv million – også uden at skulle stille sikkerhed for lånet!

Hvor meget kan jeg låne til hus?

Hvis du også går og leger med tanken om at købe en bolig, bliver du før eller senere sikkert nødt til at få styr på, hvor meget du egentlig kan låne for. Det er nemlig i bund og grund finansieringsbeløbet der afgør, hvor dyr en bolig du kan investere i.

Selvom at det er muligt at låne penge til udbetalingen, foregår selve finansieringen som regel gennem din bank eller pengeinstitut. Før at de dog kan gå ind at vurdere hvor meget du kan låne, vil du først og fremmest tage et grundigt kig på din nuværende økonomi samt dine udgifter – og her er det en klar fordel, hvis du allerede har en opsparing, der kan gøre din ansøgning stærkere.

Når du optager et lån til køb af hus, kan du som hovedregel gå ud fra, at 80% af finansieringen foregår gennem et såkaldt realkreditlån og 15% som et almindeligt banklån. I Danmark kræves det, at du selv har mindst 5% af selve købesummen sparet op på egen hånd.

Husk at sammenligne tilbud først

Uanset hvad du skal låne til, er det i dag vigtigt at du giver dig selv tid til at indsamle tilbud og sammenligne de forskellige omkostninger på tværs af forskellige lån. I dag kan og bør man nemlig ikke bare gå ud fra, at alle lån mere eller mindre er ens. Det er nemlig langt fra tilfældet.

Du kan sagtens opleve, at din låneansøgning om et lån på 50.000 kr. bliver godkendt hos den ene låneudbyder, men afvist hos den næste. Derudover vil du også komme ud for, at de enkelte vilkår og betingelser for lånet kan være vidt forskellige. Skal du låne penge til renovering af huset eller et par uventede regninger, anbefaler vi derfor at du indhenter et par tilbud hos forskellige låneudbydere og sammenligner de forskellige omkostninger. Du vil sikkert blive overrasket over at finde ud af, hvor mange penge du egentlig kan spare i længden.

Det samme gør sig gældende hvis du skal låne penge til hus gennem din bank. Måske er du fristet til at tro, at din egen bank altid er i stand til at give dig det bedste tilbud, men sådan forholder det sig ikke altid. Undersøg gerne dine muligheder hos andre pengeinstitutter på forhånd før at du tager snakken med din bank.

Mere Matchbanker
↑ reklame ↑

Hodnocení kategorie 4.5
Hvor meget kan jeg låne?: 4.2/5 baseret på 27 stemmer
20000
Lånebeløb 1.500 kr - 20.000 kr
Rente fra 0 %
Løbetid 30 dage – 47 måneder
1500000
Lånebeløb 15.000 kr - 1.500.000 kr
Rente fra 2,95 %
Løbetid 6 - 24 måneder
50000
Lånebeløb 3.000 kr - 50.000 kr
Rente fra 14,85 %
Løbetid 12 - 72 måneders