Sådan undgår du gæld

Det kan til tider være nødvendigt at optage et lån, når du rammes af uforudsete udgifter eller står over for at skulle foretage en større investering. Det er trods alt de færreste mennesker, der råder over en pengetank så stor, at lån helt kan undgås.

Alternativer til banklån

Uforudsete udgifter eller uheldige omstændigheder kan godt ondt på privatøkonomien. Og der kan være utallige gode grunde til at skulle låne penge, når tanken er ved at være tom eller der venter en stor udgiftspost lige om hjørnet.

Lån til boligen

Nogle af livets største og vigtigste investeringer kommer, når der skal købes bolig. Her kigger vi på, hvad du skal overveje, når du skal købe hus, ejerbolig eller andelslejlighed.

Lån til unge familier

Som ung familie har I måske netop investeret i ny bolig med plads til børnene - eller også er der gang i et byggeprojekt i hjemmet. Måske har I endda lige fået barn nummer to eller har behov for at komme afsted på en tiltrængt familieferie.

Lån til studerende

Livet som studerende kan være sjovt - men det kan også være hårdt at få pengene til at slå til i dagligdagen. SU’en rækker ikke længe, hvis huslejen æder det meste af budgettet, og der skal også være plads til at betale tandlægeregninger og uforudsete udgifter.

Fordele og ulemper ved lån

Når du får brug for et lån, har du mulighed for at låne pengene gennem banken eller optage et lån på det private lånemarked, hvor der findes et stort udbud af kviklån, forbrugslån og kreditter. Her kigger vi på fordele og ulemper ved de to typer af lån.

Gør dit forarbejde inden du låner

Der kan være mange grunde til at optage et lån. Måske skal du holde en stor fest, bygge hus, på ferie eller muligvis ønsker du bare at give dig selv noget luft i økonomien i en periode.

Hvordan finder jeg det bedste lån?

Når du går på jagt efter det bedste lån, er der en række ting, som du bør tage med i overvejelserne, inden du trykker godkend.

Fordele ved mikrolån

Når du er løbet ind i en uforudset udgift og står og mangler penge her og nu, kan det være både tidskrævende og vanskeligt at skulle igennem banken for at låne eller forhøje kassekreditten.

Mikrolån - et alternativ til banken

Mikrolån, minilån og kviklån. Der er mange navne for de små hurtige lån, som i de senere år har oplevet stor fremgang i Danmark. Der lånes ud for millioner af kroner, og der dukker konstant nye låneudbydere op, som tilbyder forskellige former for lån eller kreditter.

Hurtiglån

Ønsker du at optage et lån i banken eller på nettet, er der ingen tvivl om, at du vil foretrække at pengene går ind på din konto efter relativt kort tid – der er nemlig ingen der har lyst til at vente i flere uger på, at pengene er til rådighed.

Kviklån

Der findes rigtig mange forskellige lånetyper på nettet i Danmark, og kviklån er uden tvivlen af de mest populære blandt danskerne. Det skyldes blandt andet, at du med et kviklån får fuld fleksibilitet; du kan låne præcis det beløb du står og mangler, og når pengene først går ind på din konto, kan du bruge dem som du vil.