Lån uden kreditvurdering – et ulovligt lån

        Lån uden kreditvurdering – et ulovligt lån

I Danmark er det lovfæstet, at alle kreditgivere skal kreditvurdere deres kunder. Det er med til at sikre, at låntageren ikke sættes i en dårlig økonomisk situation.

Mere alfalan
↑ reklame ↑


        Lån uden kreditvurdering – et ulovligt lån

Hvordan foretages en kreditvurdering?

Et af kendetegnene ved online låneudbydere er, at du som låneansøger får svar på din ansøgning på få minutter. Dette muliggøres af den lynhurtige kreditvurdering, som foregår digitalt og automatisk. Vurderingen kræver i øvrigt dit specifikke samtykke, hvilket du giver ved at underskrive din ansøgning med NemID. I løbet af de næste 30 sekunder har låneudbyderen indhentet personfølsomme oplysninger relevante steder fra – CPR-registeret, Skat, skyldnerregistre (primært RKI) og KreditStatus. Hvilke kilder oplysningerne indhentes fra afhænger af den enkelte udbyder og det specifikke produkt, du ansøger om. Långiveren har adgang til oplysningerne i et begrænset tidsrum og må kun bruge oplysningerne til det pågældende lån, du søger. 

De traditionelle banker vil som regel gå mere grundigt til værks. Du vil typisk skulle møde op i banken og diskutere dine lånemuligheder med en rådgiver. Rådgiveren vil kaste et mere indgående blik på dine indtægter og udgifter, spørge til formålet med lånet, din arbejdssituation, om du ejer hus eller bil og meget andet. Processen kan opleves som både tidskrævende og besværlig – til gengæld kan banken højst sandsynligt tilbyde dig en mere attraktiv rente på lånet. Hvis du vel at mærke bliver godkendt til lånet.

Hvad er en kreditvurdering med til at bestemme?

En kreditvurdering vil selvsagt afgøre, om du bliver godkendt til et lån eller ej. Derudover kan den også resultere i, at du får tilbudt et lavere beløb end ønsket, da långiveren vurderer, at du er bedre stillet til at betale det lavere beløb. Endelig har kreditvurderingen indflydelse på lånevilkårene: Jo sundere din økonomi er, des bedre rente kan du ofte få på dit lån.

Hvad lægges der vægt på i en kreditvurdering?

Det kommer ikke som nogen overraskelse, at en långiver gerne ser en fast indkomst (løn eller ydelser) hos låntageren. Derudover vil lånefirmaet få et indblik i eventuelle gældsposter og/eller opsparing, bopæl og civilstand samt betalingshistorik. Til den sidste hører din evne til at betale regninger til tiden og eventuelle tidligere registreringer i RKI eller Debitor Registeret. 

Lån med automatisk kreditvurdering

Overvejer du at optage et forbrugslån, er det en rigtig god idé at undersøge markedet. Når du har bestemt dig for, hvilket beløb du ønsker at låne, kan du angive beløbet på vores sammenligningsside og få en liste over udbydere, der tilbyder det pågældende beløb. Her kan du med fordel udvælge fire-fem firmaer med den laveste ÅOP (årlige omkostninger i procent). Bemærk, at ÅOP kun kan sammenlignes ved lån med ens løbetid – derfor har det noget at sige, om du har tænkt dig at betale pengene tilbage over en periode på tre, seks, 12 eller eksempelvis 24 måneder. 

Du kan med fordel sende en ansøgning til flere udbydere. Bliver du godkendt af dem alle, kan du kigge nærmere på dine lånevilkår i de respektive låneaftaler, ikke mindst dine samlede kreditomkostninger. Disse kan godt variere i forhold til de vejledende omkostninger, idet lånefirmaet netop har foretaget en kreditvurdering af dig. Når du har fundet frem til den bedste låneaftale, skriver du under med NemID. 

Husk, at du til enhver tid har ret til at indfri dit lån. Dette er fastlagt i Kreditaftalelovens § 26. Det er i øvrigt også i denne lov, at du under § 7 c kan læse, at en kreditgiver skal foretage en kreditvurdering af en debitor. Derfor findes “lån uden kreditvurdering” ikke. Skulle sådant et lån dukke op, ville det være i strid med loven.

 


Lån uden kreditvurdering – et ulovligt lån bedømmelse: 4.5/5 baseret på 38 stemmer.

Operatør

Lånsammenligner Coolfinans.dk:
double technology s.r.o., VAT: CZ08695717
Virksomheden tilbyder ikke deres eget finansielle produkt.

Omkring portalen

Coolfinans.dk er en hjemmeside til lånsammenligning. Vi er baseret på gennemsigtig og fuldstændig information. Med vores tjeneste ved du, hvilket lån du skal vælge.

reklame: Har du brug for penge? Op til 75.000 kr i dag for noget ...  Mere information